Nieuwe biografie over Jobs komt al op 24 oktober uit

Een uitgebreide biografie over Steve Jobs, die normaal gezien op 21 november zou uitkomen, zal nu al op 24 oktober in de winkels liggen. Nadat het nieuws over de dood van de voormalige Apple-topman bekend was geraakt, is het aantal bestellingen opmerkelijk de hoogte ingegaan.

Het boek "Steve Jobs" is geschreven door Walter Isaacson, voormalig hoofredacteur van Time Magazine. De biografie, die nog niet in de handel verkrijgbaar, staat momenteel op nummer 1 in de verkooplijst van de onlinewinkel Amazon.

Het werk zal 656 pagina's tellen en is gebaseerd op 40 interviews met Jobs die de voorbije twee jaar werden afgenomen. Ook meer dan honderd mensen die een of andere band hadden met Jobs werden geïnterviewd voor het boek.

Ondanks het feit dat Jobs zelf meewerkte aan het boek, had hij geen controle over de uiteindelijke inhoud. Volgens uitgever Simon & Schuster heeft hij ook nooit zelf gevraagd om het manuscript te mogen lezen voor de publicatie.