Panorama: VRT-hoofdredactie reageert

De Panorama-reportage van donderdag over "Hazodi" doet heel wat stof opwaaien. In ons middagjournaal van vrijdag 7 oktober haalde procureur Marc Rubens van Hasselt zwaar uit naar de maker en zijn journalistieke kwaliteiten.

De VRT-hoofdredactie staat pal achter de programmamakers en hun reportage en wijst erop dat ze volgens alle deontologische regels is gemaakt. Alle betrokkenen hebben ook ruimschoots de kans gekregen om te reageren en hun versie van de feiten te geven. Als dat niet gebeurd is, was dat omdat betrokkenen niet op die vraag zijn ingegaan. De reportage is op voorhand goedgekeurd door de deontologische adviesraadraad van de VRT. Hoofdrolspelers – ook burgemeester van Hasselt Hilde Claes – hebben ook de mogelijkheid gekregen de reportage op voorhand te bekijken.

Kris Hoflack en Wim Willems