Rosas beschuldigt Beyoncé van plagiaat

Rosas, het dansgezelschap van Anne Teresa De Keersmaeker, onderneemt stappen tegen de Amerikaanse zangeres Beyoncé. Volgens het dansgezelschap kopieert Beyoncé in haar nieuwe videoclip "Countdown" fragmenten uit de voorstelling "Rosas danst Rosas".

"In de videoclip worden fragmenten uit de verfilming die Thierry De Mey maakte van deze veel gelauwerde voorstelling nagenoeg exact gekopieerd", laat woordvoerster Johanne Debie weten. De clip bevat daarnaast ook materiaal uit de dansfilm "Achterland".

"Rosas heeft hiervoor geen toestemming gegeven en heeft haar jurist verzocht om Beyoncé's management hiervoor te contacteren", aldus Debie.

Studio Brussel maakte een montage met fragmenten uit de clip van Beyoncé en fragmenten uit de choreografieën van Anne Teresa De Keersmaeker.