Spot van Bono mag niet op Britse televisie

Een reclamespot van Bono's organisatie One mag niet meer uitgezonden worden op de Britse televisie. Volgens Clearcast, dat toeziet op de reclameboodschappen op de Britse tv, is het spotje politiek getint.

Het spotje maakt onderdeel uit van de campagne Hungry No More van One. Acteurs als George Clooney, Colin Farrell en Kristin Davis roepen op om een einde te maken aan de honger in Afrika.

Clearcast vindt dat een aantal uitspraken in de spot een politiek doel beogen. In Groot-Brittannië mogen politieke boodschappen niet verpakt worden als commercial, omdat propaganda verboden is op tv.

One reageert ontgoocheld. "Onze reclame wil de aandacht vestigen op de 750.000 mensen in Oost-Afrika die, zoals ook de Verenigde Naties waarschuwt, voor het einde van het jaar kunnen sterven. Tenzij we de aandacht vestigen op deze crisis, verdwijnen deze mensen in de vergetelheid."