Staking bij Pauwels Sauzen is afgelopen

Bij het voedingsbedrijf Pauwels Sauzen in Oelegem, in de provincie Antwerpen, gaat het personeel opnieuw aan de slag. De ontslagen werknemers, de aanleiding voor de staking, krijgen een financiële vergoeding.

Bij Pauwels Sauzen werken ongeveer 150 mensen. Dinsdag brak er een spontane staking uit nadat een vakbondsafgevaardigde was ontslagen, de vierde in vijf jaar tijd volgens de bonden. Toen er vervolgens ook nog drie andere personeelsleden ontslagen werden, blokkeerde het personeel de toegangspoorten van het bedrijf. Volgens de arbeiders toonde de directie een gebrek aan respect.

Het onderhandelde ontwerpakkoord bevat een financiële regeling voor de ontslagen vakbondsman en de medewerkers die woensdag nog werden ontslagen. Daarnaast omvat het een sociaal luik, met onder meer externe coaching voor leidinggevenden

De productie was in afwachting van de stemming van gisteren al gedeeltelijk weer opgestart en wordt nu voortgezet. 73,8 procent van de werknemers stemde uiteindelijk voor het akkoord dat bonden en directie overeengekomen waren.