Véronique Leroy verlaat modehuis Léonard

Véronique Leroy (47) verlaat het Franse modehuis Léonard. De Belgische ontwerpster was er sinds 2004 artistiek directeur. Haar vertrek komt onverwacht. Vier dagen geleden presenteerde ze in Parijs nog de zomercollectie voor volgend jaar die goed onthaald werd.
Véronique Leroy (met grijze trui) in 2008 tussen de modellen voor Léonard.

"Met dit defilé is er een einde gekomen aan een vruchtbare samenwerking die 8 jaar geduurd heeft", luidt het in een gezamenlijke persmededeling.

Het huis staat bekend voor zijn kleding in met hand bedrukte zijde. De ontwerpen zijn erg populair in Azië. Léonard wordt geleid door Nathalie Tribouillard, de dochter van Daniel Tribouillard die het modehuis in 1958 oprichtte. Het is nog niet bekend wie Leroy zal opvolgen.

Leroy woont al sinds haar 19e in Parijs, waar ze mode gestudeerd. De Fransen beschouwen haar als een van hen.