2 Polen opgepakt voor aanslagen op Ikeawinkels

In Polen zijn twee verdachten opgepakt die mogelijk de aanslagen op de verschillende vestigingen van meubelketen Ikea hebben gepleegd. Het gaat om twee Poolse dertigers, ze hielden zich schuil in een bos op zo'n 300 kilometer van de hoofdstad Warschau.

De politie heeft een vermoeden dat nog een derde persoon bij de aanslagen betrokken was, maar die persoon had het land al verlaten nog voor de politie kon ingriijpen. Vermoedelijk zijn de aanslagen gepleegd om Ikea af te persen. De drie verdachten eisten 6 miljoen euro, wellicht om hun eigen schulden af te betalen.

Tussen mei en september zijn kleine bommen ontploft bij vestigingen van Ikea in België, Frankrijk, Nederland, Duitsland en Tsjechië. Vorige week zaterdag was er nog een bomalarm in de Ikeawinkel in Anderlecht (foto links), maar het is niet zeker of deze verdachten daar iets mee te maken hebben.