"The Simpsons" wordt niet afgevoerd

De Amerikaanse televisiezender Fox heeft aangekondigd dat de zender een akkoord heeft bereikt met de stemacteurs van de animatieserie "The Simpsons". Er worden zeker nog twee seizoenen van de succesvolle animatiereeks opgenomen.

Eerder deze week klonk het dat de toekomst van de serie met de gele figuren aan een zijden draadje hing door een conflict over de lonen van de stemacteurs van de serie. Fox gaf aan dat de hoofdrolspelers fors moeten inleveren.

Het zag er even naar uit dat er na 23 seizoenen een einde zou komen aan de serie, maar Fox en de acteurs hebben in de nacht van vrijdag op zaterdag een akkoord bereikt over de lonen.

Fox heeft geen details over het akkoord vrijgegeven. "The Simpsons" is een creatie van Matt Groening. De eerste serie over de strapatsen van Homer en Bart Simpson werd in 1989 uitgezonden. Sindsdien kreeg de langstlopende animatieserie op de Amerikaanse televisie tientallen prijzen.