Bekende Spaanse stierenvechter zwaargewond

Een bekende Spaanse stierenvechter ligt in kritieke toestand in een ziekenhuis. Matador Juan José Padilla gleed uit tijdens een stierengevecht en kreeg daarbij de hoorn van de stier in zijn gezicht. De discussie over stierengevechten in Spanje laait opnieuw op.
Beeld van het incident.

Padilla (foto's) behoort tot de top van de Spaanse stierenvechters, omdat hij de lastigste stieren durft te bevechten. Maar gisteren kreeg een gevecht een dramatische wending.

De hoorn van de stier ging door de kaak van de matador en kwam er bij de matadors linkeroog weer uit. Padilla schreeuwde dat hij niets meer zag, werd uit de arena gesleept en in allerijl naar het ziekenhuis gebracht. De stier werd afgemaakt met een zwaard.

Stierengevechten staan al een tijdje ter discussie. De Spaanse deelstaat Catalonië stopte recent met de oude traditie.