MNM-luisteraars kiezen voor "Poker face" van Lady Gaga

De luisteraars van MNM hebben "Poker face" van Lady Gaga uitgeroepen tot beste nummer uit de nillies. Daarmee stoot Lady Gaga Black Eyed Peas van de troon in de "Top 100 van de nillies". "Walk on water" van Milk Inc. is de hoogst genoteerde Belgische single in de lijst, goed voor de vierde plaats.

Omstreeks 11 uur mocht Ann Van Elsen het eerste nummer in de "Top 100 van denillies" bij MNM aankondigen. De Moldavische band O-Zone stond met "Dragostea din tei" op de 100e stek. Na een marathonuitzending van 7 uur was de winnaar van de "Top 100 van de nillies" bekend.

Peter Van de Veire en Eva Daeleman kondigden even voor 18 uur later de nummer 1 aan: "Poker face" van Lady Gaga. "I gotta feeling" van Black Eyed Peas en "Viva la vida" van Coldplay vervolledigen het podium van de lijst.

Milk Inc. (foto) was vorig jaar nog goed voor het brons in de lijst, maar moet dit jaar genoegen nemen met de vierde plaats in de "Top 100 van de nillies". Het is het enige Belgische nummer in de top tien van de lijst.

De opvallendste nieuwkomers in de lijst met beste nummers van het voorbije decennium zijn "Chasing pavements" van Adele op de zesde plaats en "Papillon" van Editors op nummer 10. In totaal stemden de luisteraars van MNM veertig nieuwkomers in de lijst.

Milk Inc. is niet alleen de hoogst genoteerde Belgische act, de groep heeft met vijf singles in de top 100 ook het hoogste aantal noteringen, gevolgd door Britney Spears (vier nummers) en Lady Gaga (drie nummers).

De top 10 van de "Top 100 van de nillies"

1 (4) Poker face - Lady Gaga
2 (1) I gotta feeling - Black Eyed Peas
3 (9) Viva la vida - Coldplay


4 (3) Walk on water - Milk Inc.
5 (5) Sex on fire - Kings Of Leon
6 (-) Chasing pavements - Adele
7 (6) Don't stop the music - Rihanna
8 (2) Beautiful day - U2
9 (12) Sexy bitch - David Guetta & Akon
10 (-) Papillon - Editors