25.000 mensen naar Dag van de Architectuur

De vijfde editie van de Vlaamse Dag van de Architectuur heeft zondag ongeveer 25.000 mensen gelokt. Onder meer het bezoek aan Crematorium Heimolen (Sint-Niklaas), London Tower (Antwerpen), Wonen in Gent Noord en de busroute Expeditie E19 waren publiekstrekkers.

De Dag van de Architectuur wordt georganiseerd door het Vlaams Architectuur Instituut (VAi). In heel Vlaanderen werden meer dan 75 huizen en gebouwen opengesteld.

"De reacties van de deelnemers aan de rondleidingen bewijzen de groeiende interesse in Vlaanderen voor hedendaagse architectuur. Ondanks het slechte weer namen meer dan 25.000 mensen deel aan het architectuurfestival, een schot in de roos", klinkt het.

De Dag van de Architectuur stond in het teken van "duurzaamheid", "participatie" en "groepswoningbouw". Het evenement steunde op de inzet van honderden vrijwilligers en medewerkers. "Meer dan 350 hosts, gidsen, architecten en vele anderen hebben van deze dag een groot succes gemaakt", aldus de organisatoren.