"Hasta la vista" al goed voor 100.000 bezoekers

De Vlaamse langspeelfilm "Hasta la vista" van Geoffrey Enthoven heeft de voorbije weken al meer dan 100.000 filmliefhebbers naar de bioscoop gelokt. De vijfde film van Enthoven verscheen op 14 september in de Belgische bioscopen.

Sinds de release van "Hasta la vista" op 14 september staat de film op 1 in de lijst van bezoekersaantallen in België, terwijl de film enkel in Brussel en Vlaanderen wordt vertoond. "Hasta la vista" vertelt het verhaal van drie gehandicapte jongeren die op eigen houtje naar Spanje reizen om er te genieten van de wijn, maar ze willen er vooral hun maagdelijkheid verliezen.

Met 100.000 bezoekers is "Hasta la vista" goed voor de Gouden Award van de vzw Les Films du Bord de Mer. De cast werd in de bloemen gezet door Peter Craeymeersch, de organisator van het Filmfestival van Oostende. De Gouden (100.000 bezoekers), Platina (200.000 bezoekers) en Diamanten Award (400.000 bezoekers) werden in het leven geroepen om de Vlaamse film te promoten.

"Hasta la vista" is de vijfde film van Geoffrey Enthoven. Hij regisseerde eerder al "Les enfants de l'amour", "Vidange perdue", "Happy together" en "Meisjes". Het scenario van "Hasta la vista" werd geschreven door Pierre De Clercq. De hoofdrollen in de film worden vertolkt door onder anderen Tom Audenaert, Robrecht Vanden Thore en Gilles De Schryver.