Drie ontsnapte gedetineerden intussen opgepakt

Drie van de vier gedetineerden die vanochtend uit de gevangenis van Andenne (Namen) zijn ontsnapt, zijn opgepakt na een verkeersongeval in Florennes. Hun gijzelaar is ongedeerd en kon worden bevrijd.
Archieffoto gevangenis van Andenne

In de loop van de voormiddag ontsnapten vier gevangenen. Om te kunnen ontkomen, hadden ze twee vrouwelijke cipiers gegijzeld. Ze gebruikten scheermesjes en messen om de cipiers te overmeesteren. Daarbij is een van de cipiers gewond geraakt.

De gevangenen verbleven alle vier in dezelfde vleugel van de gevangenis. Nadat ze de twee cipiers hadden gegijzeld, zijn ze kunnen ontsnappen met een bestelwagen van de gevangenis. Toen ze de gevangenis verlieten, hadden ze de gewonde cipier wel vrijgelaten.

Meteen na de ontsnapping werd de achtervolging ingezet. De ontsnapte gevangenen wisten door een wegversperring van de politie ter hoogte van Hoei te rijden, maar na een verkeersongeval werden drie van de vier gedetineerden toch opgepakt. Ook de gijzelaar werd daarbij bevrijd.