Hollande en Aubry opnieuw tegenover elkaar

De voorverkiezingen bij de Franse socialisten heeft nog niet geleid tot een kandidaat voor het presidentschap. Voormalig voorzitter François Hollande moet het volgende zondag opnieuw opnemen tegen Martine Aubry.
Van links naar rechts: Jean-Michel Baylet, Martine Aubry, Manuel Valls, François Hollande, Arnaud Montebourg en Ségolène Royal

Er waren zes socialisten die zich kandidaat wilden stellen voor het presidentschap, maar slechts twee deden het goed in de peilingen. Die peilingen hebben blijkbaar gelijk gekregen.

Voormalig voorzitter François Hollande kreeg 39% van de twee miljoen stemmen achter zich, maar dat is niet voldoende om zich in de eerste stemronde tot kandidaat te kronen.

De burgemeester van Rijsel, Martine Aubry, haalde 31% van de stemmen en moet het volgende zondag in de tweede stemronde opnemen tegen François Hollande.  

Opvallend was ook de slechte score van voormalig presidentskandidate Segolène Royal, de vroegere partner van Hollande. Zij eindigde slechts op de vierde plaats.