Huldeconcert voor King Of Pop in Wales

Tienduizenden fans van de in 2009 overleden popster Michael Jackson hebben zaterdagavond het huldeconcert "Michael forever" bijgewoond in het Millennium Stadium in Cardiff in Wales. De voorverkoop kwam moeizaam op gang, maar de voorbije week verkochten de organisatoren heel wat tickets. "We hadden een vol huis", aldus organisator Paul King.

Het huldeconcert "Michael forever" in het Millennium Stadium in Cardiff werd geopend door de Amerikaanse R&B-zanger Ne-Yo. Ne-Yo bracht zijn versie van "Billie Jean".

Er waren in Wales ook optredens van Cee Lo Green, Christina Aguilera, Leona Lewis, Smokey Robinson en Jamie Foxx. Beyoncé nam ook deel aan het eerbetoon aan Michael Jackson, maar kon niet ter plaatse zijn. De zwangere zangeres had een video gestuurd.

De familie Jackson was goed vertegenwoordigd op "Michael forever". De drie kinderen van Michael Jackson (Prince, Paris en Blanket) en heel wat familieleden van de overleden zanger woonden de concertavond bij.

Marlon, Tito en Jackie Jackson, samen goed voor 3/5 van The Jackson Five gaven ook een optreden. La Toya Jackson besliste om nog eens te zingen. "Ik ben twintig jaar geleden gestopt met mijn muziekcarrière, maar op deze magische avond wil ik voor mijn broer nog eens optreden", zei La Toya Jackson (foto).

Opgemerkte afwezigen waren Jermaine, Randy en Janet Jackson. Jermaine Jackson liet eerder al weten dat hij ongelukkig is over de timing van het huldeconcert. Op dit ogenblik wordt het proces gevoerd tegen Conrad Murray, de lijfarts van Michael Jackson die wordt beschuldigd van onvrijwillige doodslag op Michael Jackson.