Paul McCartney derde keer in huwelijksbootje

De Britse zanger en muzikant Paul McCartney (69) is in Londen getrouwd met zijn achtien jaar jongere Amerikaanse verloofde Nancy Shevell.

Paul McCartney en Nancy Shevell gaven elkaar hun jawoord in het stadhuis van Old Marylebone in Londen. Onder anderen ex-Beatle Ringo Starr woonde de ceremonie bij. Het huwelijk van McCartney vindt plaats in intieme kring met enkele tientallen genodigden.

Paul McCartney trouwde in 1969 in hetzelfde stadhuis met zijn eerste vrouw Linda McCartney. De Amerikaanse fotografe stierf in 1998 aan de gevolgen van kanker. Het tweede huwelijk van de voormalige Beatle met het model Heather Mills liep in 2008 op de klippen, na een maandenlange juridische strijd.

Paul McCartney leerde zijn derde vrouw Nancy Shevell vier jaar geleden kennen op Long Island in de buurt van New York. In mei verloofde het koppel zich. Nancy Shevell heeft al een huwelijk van twintig jaar achter de rug. Ze zit in de raad van bestuur van de transportfirma van haar familie. In de Amerikaanse pers gaf ze aan dat ze haar werk in de Verenigde Staten zal opgeven en zich "wellicht" voorgoed in Engeland zal vestigen na haar huwelijk.