Kranten bereiken meer mensen dan internet

De traditionele kranten verliezen veel lezers, maar bereiken wereldwijd nog altijd meer mensen dan het internet. Dat blijkt uit een studie van de World Association of Newspapers.

Dagelijks lezen zo'n 2,3 miljard mensen in een krant, terwijl slechts 1,9 miljard het internet gebruiken. Toch daalt de oplage van kranten wereldwijd en besteden lezers minder tijd aan het lezen van een krant. Ze zitten meer achter hun computer of voor hun tv.

Het afgelopen jaar daalde de oplage van alle kranten samen met ongeveer 2 procent tot 519 miljoen exemplaren. In Noord-Amerika en Oost- en West-Europa daalt de oplage van kranten het meest, met dalingen van respectievelijk 17, 10 en 11,8 procent. In Azië en Latijns-Amerika stijgt de oplage respectievelijk met 16 en 4,5 procent.

Het land waar de meeste kranten worden gelezen, is IJsland, met een penetratiepercentage van 96 procent, gevolgd door Japan met 92 procent.

Meest gelezen