Begrip voor indignados, maar toch besparingen

Europees president Herman Van Rompuy en Commissievoorzitter José Manuel Durão Barroso tonen begrip voor de eisen van de indignados. Die hebben het voorbije weekend in veel grote steden actiegevoerd tegen de financiële sector en het besparingsbeleid van de overheden tegen de crisis.

Van Rompuy erkent dat die besparingsmaatregelen inderdaad niet populair zijn, maar zegt dat ze nodig zijn voor de toekomst.

Commissievoorzitter Barroso haalt scherp uit naar de financiële sector en de bankwereld. "Hun doen en laten was soms onethisch en crimineel", vindt hij. "Ik begrijp de frustratie en de verontwaardiging van veel mensen in onze maatschappij. Het gedrag van sommigen in de financiële wereld was volledig onverantwoord, ja, zelfs crimineel."

lees ook