Gentse ambtenaren voor rechter wegens pesten

Voor de correctionele rechtbank van Gent is het proces ingeleid tegen de rechtstreekse chef en een collega van een onderhoudstechnicus van de stad Gent. De man stapte in 2007 uit het leven en gaf in zijn afscheidsbrief aan dat hij gepest werd.

De 53-jarige onderhoudstechnicus maakte in de zomer van 2007 een einde aan zijn leven. In een brief die hij achterliet voor zijn familie, verwees hij naar de moeilijke werkomstandigheden bij zijn werkgever. "Aan de pesters, verkleineerders, bedankt!", stond er onder meer te lezen.

Na een grondig onderzoek werden verschillende ambtenaren verdacht van onopzettelijke doding of schuldig verzuim. Tegen twee ambtenaren bij de dienst Gebouwen van de stad Gent werd uiteindelijk een proces aangespannen, dat vandaag is ingeleid.

De twee, de rechtstreekse chef en een collega die het slachtoffer effectief gepest zouden hebben, worden nu beschuldigd van onopzettelijke doding, ze pleiten onschuldig. Ze riskeren een maximale straf van twee jaar gevangenschap. Op 21 november worden de pleidooien gehouden.