KBC-groep verkoopt Fidea-verzekeringen

De KBC-groep verkoopt zijn dochteronderneming Fidea voor 243,6 miljoen euro aan de Amerikaanse participatiemaatschappij JC Flowers. Dat heeft de bank-verzekeraar vandaag meegedeeld. KBC verwacht dat de transactie afgerond zal zijn begin 2012.

Europa verplichtte KBC zijn tweede verzekeringstak Fidea te verkopen in ruil voor de staatssteun die het ontving in 2008. KBC verkocht eerder in juli Centea, zijn tweede bankafdeling, voor 527 miljoen euro aan het Landbouwkrediet.

Volgens KBC zullen de merknaam Fidea en het management behouden blijven. Fidea blijft ook actief vanuit Antwerpen. Fidea heeft een marktaandeel van 1,5 procent en bezet de dertiende rang op de Belgische verzekeringsmarkt. Samen met Telenet sponsort Fidea een veldritploeg met onder meer Bart Wellens.

JC Flowers is een private-equitygroep of participatiemaatschappij, gespecialiseerd in investeringen in de financiële sector. JC Flowers heeft financiële groepen in zijn portefeuille als Pension Corporation in het Verenigd Koninkrijk, NIBC Bank in Nederland en BTG Pactual in Brazilië.