Lady Gaga flirt erop los met…Bill Clinton

Naar aanleiding van zijn 65e verjaardag organiseerde de voormalige VS-president Bill Clinton afgelopen zaterdag een opmerkelijk verjaardagsfeestje met allerhande internationale vedetten. Allemaal natuurlijk voor het goede doel, maar uiteindelijk vooral om zelf nogmaals in de bloemetjes gezet te worden. Een van de genodigden was Lady Gaga en die liet niet na, de reputatie van Clinton kennende, om zich, zelfs in het bijzijn van echtgenote Hillary, van haar beste kant te laten zien.

Clinton had zich voor het optreden van Gaga uiterst positief uitgelaten over de zangeres: "Ze is erg getalenteerd. Zelfs voor een ouwe zeur als ik." De toon was gezet en Gaga zag voor haar een droom uitkomen: een Marilyn Monroe-moment. Tijdens een verjaardagsfeestje van toenmalig president John F. Kennedy zong de blonde actrice in mei 1962 op een opvallend zwoele manier de president "Happy Birthday" toe en dat gaf achteraf voeding aan de allerlei speculaties.

Gaga: "Bill, ik heb mijn eerste Marilyn-moment. Ik heb er altijd al eentje willen hebben, hopend dat er geen pillen of een snoer van diamanten bij te pas zouden komen. Vanavond ga ik tot het uiterste met jou." Clinton moest er even van zweten, gaf hij achteraf toe: "Het maakte me ietwat nerveus. Ik dacht, mijn God, ik krijg Lady Gaga op mijn bord en daarna een hartaanval, terwijl ik mijn 65e verjaardag vier."

Maar Gaga liet het daar niet bij. Er waren ook opmerkingen tussen haar liedjes als "Ik heb een reden dat je MIJ vanavond naar huis neemt", "Vanavond hoop ik dat we een Bill Romance zullen beleven" (alvorens ze "Caught in a Bill Romance" zong), "My cool Arkansas boy" en "Ik wou dat je vanavond samen met mij je saxofoon zou bespelen".

Toch was ze ook niet altijd even lief voor de ex-president: "Mocht iemand mij jaren geleden gezegd hebben dat ik dit zou doen, recht voor jou, dan zou ik het nooit geloofd hebben. Ik zou hem een goeie Amerikaanse Fuck You gegeven hebben", terwijl ze haar middenvinger in de lucht stak. Maar waar iedereen uiteindelijk op hoopte, namelijk dat ze een allusie zou maken op Clintons bekendste uitspraak "I did not have sexual relations with that woman", dat was blijkbaar een brug te ver.

lees ook