Pukkelpop heeft vergoeding uitgewerkt en blijft bestaan

De organisatoren van Pukkelpop gaan door met de organisatie van het muziekfestival na het drama van de voorbije zomer. Festivalgangers die een ticket hadden gekocht voor de afgelaste editie 2011 kunnen een tegemoetkoming krijgen via drank- en eetbonnen voor de komende edities 2012, 2013 en 2014.

Het noodweer op Pukkelpop eiste op donderdag 18 augustus 5 doden. Na het drama werd het festival afgelast. Het drama werd erkend als ramp en na onderzoek concludeerde het parket van Hasselt dat de organisatoren niets ten laste kon worden gelegd. Daardoor kan de organisator geen gebruik maken van de aansprakelijksverzekering.

"We voelen erg mee met al onze Pukkelpoppers die niet hebben kunnen genieten van een volwaardig festival. We willen de kopers van een ticket niet in de kou laten staan. Daarom hebben we beslist een tegemoetkoming te voorzien", klinkt het op de website van Pukkelpop.

De online kopers van een ticket zullen in een mail een persoonlijke link krijgen om gratis drank- en eetbonnen voor de komende edities van 2012, 2013 en 2014 te downloaden. Een dagticket wordt vergoed met drie keer 10 bonnen (25 euro x 3), een combiticktet wordt vergoed met drie keer 20 bonnen (50 euro x 3). Enkel diegene die de oorspronkelijke bestelling plaatste, zal de link ontvangen.

De organisatoren van Pukkelpop melden dat ze met deze regeling het festival in zijn oorspronkelijke vorm kunnen laten voortbestaan. "De gevolgen van deze beslissing zullen de komende jaren zwaar doorwegen, zowel op het festival als op haar organisatie", klinkt het.

"Jij kan het voortbestaan van Pukkelpop mee helpen ondersteunen door je tegemoetkoming gedeeltelijk of in zijn  geheel niet op te nemen." De volgende editie van het driedaagse  festival zal op 16, 17 en 18 augustus 2012 plaatsvinden.

Tickethouders die op 15 november 2011 nog geen mail hebben ontvangen, kunnen terecht op servicedesk@pptickets.be. Tot en met zondag 11 december 2011 blijft de regeling geldig. Alle informatie over de tegemoetkoming van de festivalorganisator staat op www.pukkelpop.be.

Festivalgangers die online een ticket hebben gekocht voor Pukkelpop 2011 krijgen enkele dagen voor de start van de voorverkoop van Pukkelpop 2012 al de kans om online hun toegangstickets aan te kopen. "De Pukkelpoporganisatie wenst alle Pukkelpoppers nog eens uitdrukkelijk te bedanken voor hun begrip, het geduld en de massale steunbetuigingen die zij de afgelopen weken mocht ontvangen", besluit Chokri Mahassine in een persmededeling.

lees ook