Ruige tekst blijkt geen probleem voor 8-jarige rapster

De Britse Sophia Grace Brownlee mag dan nog maar 8 jaar zijn, haar versie van “Super Bass” van de excentrieke rapster Nicki Minaj sloeg een maand geleden op YouTube in als een bom. Samen met haar nichtje rapte en zong ze zich, met de nodige attitude, doorheen het nummer, gekleed in een roze prinsessenjurkje. Miljoenen kijkers over de hele wereld vergaapten zich aan zoveel charme. Voor de Amerikaanse presentatrice Ellen DeGeneres reden genoeg om vorige week beide meisjes samen te brengen met hun idool en de YouTubehit nogmaals over te doen.

Minaj zelf, bij ons vooral gekend van haar hit "Where them girls at", was zelf danig onder de indruk van het oorspronkelijke filmpje, want ze maakte al snel via Twitter duidelijk dat ze Brownlee graag zou ontmoeten. Maar het was vooral het meisje dat in "The Ellen Show" opnieuw alle aandacht trok.

Bij het zien van Minaj sprong ze haar om de hals en klampte haar vast, gillend van vreugde. Minaj reageerde met: "Je bent ongelooflijk. Maar vergeet niet om ook naar school te gaan. Muziek is mooi, maar ik wil dat je eerst naar school gaat. Boeken eerst, muziek komt op de tweede plaats." Minaj voegde er ook nog aan toe dat de meisjes haar cd zouden krijgen, "de kuise versie" welteverstaan.

Het meisje liet zich daarna niet van haar stuk brengen en bracht samen met de 28-jarige rapster "de Minaj-versie", waardoor de tv-kijker haar onder meer hoorde rappen van: "Hij is aan de drank en hij heeft een lichaam zoals het gebouwd moet zijn. Hij is een koele kikker, gebruikt drugs, misschien dealt hij wel, hij is altijd in hogere sferen...Dit is het type man dat ik zoek. Je krijgt een mep als je maar naar hem kijkt." Of Brownlee begrijpt wat ze zingt, is een andere vraag.

lees ook