80 banen op de tocht bij 2be Delighted in Roeselare

Bij de verlichtingsgroep 2be Delighted in Roeselare zijn 80 banen in gevaar. De bedrijvengroep zit in slechte papieren. Er zijn 2 kandidaat-overnemers, maar die hebben enkel interesse voor de ontwerpen en de patenten.

De holding kampt met financiële problemen. De bedrijven van de groep: Wever & Ducré en Dark en Limis, genieten bescherming tegen schuldeisers. De meeste arbeiders zijn technisch werkloos.

Er wordt intussen naar een overnemer gezocht. Er zijn twee kandidaten, die elk een deel van de groep zouden overnemen. Maar ze zullen het met een pak minder personeel doen, zo zegt Nancy Demeulenaere van de christelijke vakbond.

"Er is maar zekerheid van tewerkstelling voor een 18-tal mensen, op de 100 mensen die er werken. Dat komt omdat ze (de kandidaat-overnemers) enkel intellectuele rechten en immateriële vaste activa overnemen, zoals tekeningen en patenten. Er zal niets van de productie overblijven, dus in die zin heeft men weinig personeel nodig", aldus Demeulenaere.