Bart Suy is eerste verkeersanker bij de VRT

Bart Suy uit Sint-Niklaas (°1976) wordt de allereerste verkeersanker van de VRT. De voormalige supervisor van het Brusselse verkeerscentrum Mobiris gaat vanaf begin november aan de slag bij de vernieuwde VRT-verkeersredactie.

Bart Suy wordt de vaste verkeersstem van de openbare omroep en zal om te beginnen zeker te horen zijn op MNM, maar hij staat ook klaar voor de andere VRT-radiozenders en de nieuwsdienst om de situatie op de wegen toe te lichten.

"Het belang van heldere en betrouwbare verkeersinformatie kan niet onderschat worden. Als kersvers verkeersanker kijk ik ernaar uit om de Vlaming doorheen de verkeersdrukte te loodsen. De vernieuwde VRT-verkeersredactie gaat hard voor het beste verkeersnieuws", zegt Suy.

Bart Suy werkt al sinds 2007 in de wereld van het verkeer. Als redacteur en later supervisor bij het Brusselse verkeerscentrum Mobiris verwierf hij een diepgaand inzicht in het vergaren en verstrekken van verkeersinformatie. Hij heeft al radio-ervaring bij Urgent.fm, FM Brussel en Studio Brussel.