Bestuurder ontspoorde kusttram reed te snel

De ontsporing van de kusttram vorige week in Nieuwpoort was te wijten aan overdreven snelheid. Dat is de conclusie van een expert. Bij het ongeluk raakten 31 mensen gewond. De bestuurder is voorlopig geschorst.

Volgens berekeningen zou de bestuurder de haakse bocht aan het koning Albertmonument met 30 km per uur genomen hebben, terwijl de tram op die plaats maar 20 km per uur mag rijden.

Het onderzoek duurde langer omdat de zwarte doos van de kusttram defect was en de deskundige geen gebruik kon maken van de gegevens ervan.

Bij het tramongeval vorige week vrijdag vielen 31 gewonden. Twee mensen raakten zwaargewond. Een vrouw ligt nog in het ziekenhuis, het andere slachtoffer mocht gisteren naar huis. De bestuurder die het ongeval veroorzaakte, is voorlopig geschorst door De Lijn.