Botsing tussen auto en tram aan de Zavel

In het centrum van Brussel, aan de Zavel, is een auto aan een tramhalte achteraan ingereden op een stilstaande tram van de MIVB. De autobestuurder raakte levensgevaarlijk gewond en is naar het ziekenhuis gebracht. Op de tram raakten twee tramreizigers en de tramchauffeur lichtgewond.

Het ongeluk gebeurde rond 7 uur vanochtend. De tram van de lijn 92 stond stil aan een halte om passagiers te laten afstappen en opstappen. De auto is met volle snelheid op de tram ingereden. Volgens de Brusselse vervoersmaatschappij MIVB zijn er geen remsporen te zien en is het onduidelijk waarom de auto op de aparte trambedding reed.

Het parket van Brussel heeft een verkeersdeskundige ter plaatse gestuurd om het ongeluk te onderzoeken. Totdat het onderzoek was afgerond, was het tramverkeer tussen de halte Kruidtuin en de halte Louisa onderbroken. Reizigers werd aangeraden de metrolijnen 2 en 6 te nemen die hetzelfde traject volgen. Iets voor 10 uur was het tramverkeer hersteld.