Chanel: "Zullen dit dossier grondig bestuderen"

"Ook al bestaan er talloze videocreaties die gebaseerd zijn op een choreografie met vingers, toch zullen wij dit dossier zeer grondig bestuderen, samen met de betrokken teams en met onze advocaten." Dat is de officiële reactie van modehuis Chanel op de plagiaatbeschuldiging van Charleroi/Danses.

Het dansgezelschap liet gisteren weten dat de reclamecampagne "Shade parade" sterk geïnspireerd lijkt door de voorstelling "Kiss & cry" van Michèle Anne De Mey en Jaco Van Dormael.

"Zodra we kennis hebben genomen van de aanmaningsbrief die ons op 8 oktober werd gestuurd, hebben wij onmiddellijk contact opgenomen met de raadsman van Charleroi/Danses en schriftelijk geantwoord. Chanel is zeer gevoelig voor dergelijke kwesties en heeft absoluut respect voor creatief werk. Wij doen inderdaad al het mogelijke opdat de films die wij produceren origineel zouden zijn en zich niet zouden inspireren op een vroegere, bestaande creatie. Dat wordt trouwens zwart op wit bepaald in onze contracten, ook voor de film "Shade parade" ", luidt het in de mededeling van Chanel.

De claim van Charleroi/Danses is de tweede plagiaataanklacht van een dansgezelschap in korte tijd. Anderhalve week geleden uitte Rosas al zijn ongenoegen over de nieuwe clip van Beyoncé waarin fragmenten uit "Rosas danst Rosas" werden gekopieerd.