Eurostar urenlang stil na dood van passagier

De hogesnelheidstrein Eurostar heeft gisteravond urenlang stilgelegen na de dood van een passagier. Het gaat om een 22-jarige Albanees die gisteren in Groot-Brittannië te horen had gekregen dat hij werd uitgewezen.

De feiten speelden zich af op de trein van Londen naar Brussel die om 17.04 uur was vertrokken in Londen. Niet lang nadat de trein was vertrokken, werd die alweer stilgelegd.

Een 22-jarige Albanese passagier, die eerder op de dag was uitgewezen uit Groot-Brittannië, was uit de trein gesprongen. Hoe hij de deur van de rijdende trein heeft opengekregen, is niet duidelijk. De jongeman is overleden op de sporen. Volgens de Britse politie keerde de jongeman vrijwillig terug naar het Europese vasteland.

De passagiers zaten bijna 3 uur vast vooraleer ze terug naar Ashford werden gereden. Aanvankelijk kregen de passagiers te horen dat een man op de sporen was geraakt, later kwam het nieuws dat iemand van de trein was gesprongen. Het treinverkeer werd urenlang stilgelegd voor het onderzoek van de politiediensten. Pas rond 23 uur werd de spoorlijn opnieuw opengesteld.