Frank Focketyn en Armin van Buuren in Eftelingfilm

Acteur Frank Focketyn (grote foto) en dj Armin van Buuren zullen de stemmen van de Reus en de Draak inspreken voor "Sprookjesboom de film", de eerste bioscoopfilm van De Efteling.

"Sprookjesboom de film" is gebaseerd op de succesvolle serie die wordt uitgezonden op Ketnet.

In de film belanden Roodkapje, Wolf, Assepoester, Reus en Klein Duimpje vanuit het Sprookjesbos ongewild in het onbekende Winterland. Voor ze terug kunnen, moeten ze eerst vijf kristallen vinden. Tijdens die zoektocht worden ze tegengewerkt door de Heks.

"Ik was altijd al veel bezig met stemmen op de radio en bovendien een groot liefhebber van films en tekenfilms in het bijzonder", reageert Van Buuren (foto in tekst). "Dit is een hele leuke kans, zeker omdat ik net vader ben geworden."

"Sprookjesboom de film" komt in februari 2012 uit in de Belgische en de Nederlandse bioscopen.