Jef Gabriels stapt uit Gemeentelijke Holding

De gewezen burgemeester van Genk Jef Gabriels (CD&V) neemt ontslag als bestuurder van de Gemeentelijke Holding. Volgens Gabriels is er goodwill nodig bij de verschillende niveaus om het verlies te beperken voor de gemeenten en de gewesten. En die goede wil ziet hij te weinig op het federale niveau.

"Op dit ogenblik zijn wij totaal afhankelijk van de beslissingen die elders genomen worden, want anders is het duidelijk dat daar een faillissement volgt zaterdag", zei Gabriels. "Als je totaal afhankelijk bent van de goodwill van derden, heb ik onvoldoende de mogelijkheid om mijn verantwoordelijkheid op te nemen voor de aandeelhouders."

In De Standaard voegde hij daaraan toe: "Jarenlang deden wij, brave gemeenten, wat de federale overheid ons vroeg. In ruil krijgen we niets. Ik laat niet meer met mij sollen." Gabriels heeft zijn besluit genomen naar eigen zeggen "na de zoveelste hallucinante vergadering".