Proces-Jackson ligt minstens tot woensdag stil

Het proces tegen Conrad Murray, de lijfarts van Michael Jackson, ligt minstens tot morgen stil. De vader van de kroongetuige, die gisteren had moeten langskomen, is overleden. De getuigenis werd door de rechter uitgesteld.

Deze pauze geeft de verdediging de kans om informatie uit een nieuw autopsierapport te analyseren. Daarin staan meer details over de aanwezigheid van het kalmeringsmiddel lorazepam in het lichaam van Jackson.

De verdediging zou nu willen aanvoeren dat de lorazepam, die Jackson zelf zou ingenomen hebben, de oorzaak van zijn dood is. Eerder was hun argumentatie dat Jackson zichzelf extra propofol had toegediend, zonder medeweten van Murray, maar die stelling werd al door enkele experts onderuitgehaald.

De kroongetuige Steven Shafer, die een expert is op het gebied van propofol, heeft enkele dagen gekregen om het plotse overlijden van zijn vader te verwerken.

Mogelijk worden er nog een 15-tal getuigen opgeroepen. Pas tegen eind deze week of begin volgende week is de jury aan zet. Murray zou zelf niet meer getuigen.