Selah Sue "revelatie van het jaar" in Frankrijk

Selah Sue (22) heeft in Parijs de Prix Constantin gewonnen. De prijs, die al voor de 10e keer werd uitgereikt, gaat elk jaar naar de grootste revelatie van het jaar. Enkel albums die in Frankrijk geproduceerd zijn, komen in aanmerking.

De Prix Constantin is vergelijkbaar met de prestigieuze Mercury Prize in Groot-Brittannië. Selah Sue nam het op tegen 9 anderen, onder wie Alex Beaupain, Brigitte, Lisa Portelli, Sly Johnson en The Shoes.

Het titelloze debuutalbum van Selah Sue, met daarop nummers als "This world", "Raggamuffin" en "Crazy vibes", werd uitgebracht door het Franse onafhankelijke label Because Music.

De prijsuitreiking vond gisteravond plaats in de Olympia in Parijs. Alle genomineerde artiesten speelden er ook live.

Twee weken geleden won Selah Sue ook al een European Border Breakers Award. Van haar titelloze debuut zijn in ons land al meer dan 60.000 exemplaren verkocht. In Frankrijk verkocht ze er al meer dan 100.000 exemplaren van. Op 31 oktober treedt de zangeres op in een uitverkochte Vorst Nationaal Club. Ze werkt ook aan een tweede album.