The Stone Roses plant een reünietournee

De Britse alternatieve rockgroep The Stone Roses heeft een reünietournee aangekondigd in Londen. De groep rond Ian Brown en John Squire brak eind de jaren 80 door en scoorde culthits met "Fools gold" en "I wanna be adored".

The Stone Roses was samen met Happy Mondays het belangrijkste exportproduct van de muziekscène in Manchester. Op hun debuutalbum "The Stone Roses" uit 1989 combineerden ze rock met dansmuziek, wat resulteerde in culthits als "I wanna be adored", "Fools gold" en "She bangs the drums".

Vijf jaar later bracht The Stone Roses zijn tweede en laatste album uit, "Second coming". In 1995 hield gitarist John Squire het voor bekeken en niet veel later werd de groep ontbonden.

Zanger Ian Brown (foto boven) had na de split relatief succes als soloartiest, maar kon nooit het succes benaderen dat hij had met The Stone Roses. Hij zei op de persconferentie in Londen dat zijn vriendschapsband met gitarist John Squire hersteld is en dat The Stone Roses eind juni twee concerten geeft in Manchester. Daarna volgt een wereldtournee.

The Stone Roses zal in originele bezetting de wereld rondreizen: Ian Brown (zang), John Squire (gitaar), Gari Mounfield (bass) Alan Wren (drum). Volgens de groepsleden bracht de dood van de moeder bassist Gari Mounfield dit jaar de band weer bij elkaar. De groep is ook van plan om voor de tournee een nieuw album uit te brengen.