Twee zwaargewonden op E40 in Aalter

Op de E40 in Sint-Denijs-Westrem is er vanochtend zware verkeershinder geweest door twee verkeersongelukken waarbij in totaal tien auto's betrokken waren. In de richting van Brussel stond vlak na het ongeluk meteen meer dan 10 kilometer file. Twee personen raakten zwaargewond.

Bij het eerste ongeluk zijn drie auto's op elkaar gebotst. Wat het ongeluk veroorzaakt heeft, is nog onduidelijk. In de staart van de file na het ongeluk is even later een tweede ongeluk gebeurd. Een personeelsbusje met zeven inzittenden reed er in op een vrachtwagen. Twee van de zeven inzittenden raakten gekneld en moesten bevrijd worden. Ze werden in levensgevaar naar het ziekenhuis gebracht. Drie anderen raakten lichtgewond.

De weg was volledig versperd na het tweede ongeluk. Het verkeer werd omgeleid via een parallelle weg. Een verkeersdeskundige kwam ter plaatse om het ongeluk te onderzoeken. Pas daarna konden de voertuigen getakeld worden en de rijweg schoongemaakt.