Winnaars boek "Tobback, Eyskens, De Croo"

VRT-journaliste Linda De Win heeft een politieke geschiedenis van België geschreven aan de hand van interviews met Louis Tobback, Mark Eyskens en Herman De Croo. Deredactie.be gaf 5 exemplaren weg. Het antwoord op de vraag was Mark Eyskens. Hij heeft van de drie het meeste aantal "caps" qua regeringsdeelnames.

De winnaars

  • Nicole Boelens (Aalst)
  • Jan De Meyer (Zottegem)
  • Lien Gautiers (Schoten)
  • Saskia Mattheus (Tremelo)
  • Paul Ferket (Rumst)

Zij krijgen een exemplaar van "Tobback, Eyskens, De Croo" thuisgestuurd.

"Tobback, Eyskens en De Croo"

Louis Tobback, Mark Eyskens en Herman De Croo, alle drie geboren kort voor de Tweede Wereldoorlog, kozen tijdens hun studentenjaren elk voor een verschillende politieke kleur. Maar wat ze gemeen hebben, is de grote rol die ze alle drie gespeeld hebben in de politieke ontwikkelingen van België gedurende de voorbije 50 jaar.

Hun levens, hun verhalen vormen samen ook een politieke geschiedenis van België. In de vele uren dat ze ondervraagd werden door auteur Linda De Win, passeerden alle grote gebeurtenissen (van de koningskwestie tot BHV, van de schoolstrijd tot Voeren..) de revue, net als o.m. de geschiedenis van hun persoonlijke roots, de veranderende politieke zeden, de multiculturele samenleving, het nieuwe België en de toekomst van de grote ideologieën.

Al hun geschiedenissen worden nog verrijkt met krantenartikels over de belangrijkste gebeurtenissen uit de Belgische actualiteit sinds 1940.