"Carla Bruni bevalt van dochtertje"

In een ziekenhuis in Parijs zou Carla Bruni, de vrouw van de Franse president Nicolas Sarkozy, woensdagavond bevallen zijn van een dochtertje. Het Elysée wil evenwel geen commentaar kwijt.

Het nieuws werd gisteravond bekendgemaakt door enkele Franse media. Bruni zou iets voor 20 uur bevallen zijn van een dochtertje, van wie de naam niet is bekendgemaakt. Het Elysée wil het nieuws niet bevestigen en er zou ook geen enkele officiële mededeling komen.

De zwangerschap van Bruni was al van in het begin met een waas van mysterie omhuld. Ze vertoonde zich weinig in het openbaar, en hoewel er foto's van Bruni's bollende buikje circuleerden, is er nooit een officiële bevestiging gekomen door het presidentiële paleis.

In een interview met de Franse krant Nice-Matin in juli liet Bruni zich voor het eerst uit over de zwangerschap. "Onverhoopt en onverwacht", zei ze. Aan de Franse televisiezender TF1 zei ze dat ze haar kind uit de schijnwerpers wil houden en dat ze geen foto's zou verspreiden.

Papa woonde de bevalling niet bij

Aan het ziekenhuis in Parijs waar Bruni zou zijn opgenomen, kamperen tientallen persmensen, in de hoop om een glimp op te vangen van de kersverse vader.

President Sarkozy bracht gisteren in de vooravond even een bezoek aan zijn echtgenote en vertrok nadien weer (kleine foto). Hij heeft de bevalling niet bijgewoond omdat hij naar Frankfurt moest voor topoverleg met de Duitse bondskanselier Angela Merkel en de toplui van het de Europese Centrale Bank en het IMF. Later op de avond zou hij weer naar zijn vrouw vertrokken zijn.

Het is de eerste keer dat een Franse president tijdens zijn ambtstermijn vader wordt. Sarkozy (56) is in februari 2008 getrouwd met Carla Bruni (43), tot dan toe een zangeres en model. Sarkozy heeft al drie zonen uit twee vorige huwelijken en een kleinkind. Bruni heeft al een zoon van 10 jaar oud.