Actrice wil 1 miljoen dollar voor leeftijd op IMDb

De leeftijd van een vrouw is delicaat. Dat heeft nu ook de filmwebsite IMDb ondervonden. Een actrice eist immers 1 miljoen dollar, omdat de site haar echte leeftijd heeft gepubliceerd. De vrouw beweert dat ze zo minder opdrachten zal krijgen.

De naam (en de leeftijd) van de vrouw is niet bekend. Ze maakte haar profiel op IMDb (Internet Movie Database) aan in 2008. Daarbij gaf ze ook haar kredietkaartgegevens op en op basis daarvan werd haar leeftijd gepubliceerd bij haar openbaar profiel.

De vrouw zegt nu dat ze haar leeftijd altijd geheimhield, omdat ze anders te vaak naast een rol zou grijpen. Of hoe het in de klacht staat: "In de entertainmentindustrie, is jeugd koning".

Amazon, dat IMDb in 1998 overnam, weigerde om de gegevens van haar website te halen en wacht het proces af om commentaar te geven.

lees ook