Extra grote oven in nieuwe crematorium

Het nieuwe crematorium dat de intercommunale Havicrem in Zemst gaat bouwen zal naast twee gewone ovens ook een extra grote oven krijgen om zwaarlijvige overledenen te cremeren. Dat is nodig omdat de jongste jaren het aantal zwaarlijvige mensen in onze samenleving is toegenomen.

Naast die speciale oven wordt er ook met andere evoluties rekening gehouden, zegt Frank Rogge van Havicrem. "Meer mensen willen ook de invoer van de kist in de oven bijwonen, familie en mensen tot en met de eerste graad. Wij hebben de architect de opdracht gegeven om daarmee rekening te houden."

"Er zal een speciale ruimte komen om ervoor te zorgen dat mensen afscheid kunnen nemen tot het laatste moment, dat wil zeggen dat zij vanaf het moment dat de kist bij ons wordt gebracht tot en met de invoer in de oven erbij kunnen blijven."

Het nieuwe crematorium zou tegen 2014 operationeel moeten zijn.