Geen nieuwe klacht van Banon tegen DSK

De Franse journaliste Tristane Banon zal geen nieuwe klacht indienen tegen Dominique Strauss-Kahn, de voormalige topman van het IMF. Haar vorige klacht voor poging tot verkrachting, werd geklasseerd.

Tristane Banon diende begin juli een klacht in tegen Dominique Strauss-Kahn, toen de affaire over DSK en het New Yorkse kamermeisje volop in de actualiteit was. Banon beschuldigde DSK van poging tot verkrachting in 2003. De klacht werd onlangs echter zonder gevolg geklasseerd.

Banon had aangekondigd dat ze een nieuwe klacht zou indienen, maar vandaag liet ze weten dat toch niet te doen, omdat het parket "haar statuut van slachtoffer erkend heeft". DSK zou namelijk tijdens zijn verhoor hebben toegegeven dat hij Banon wilde kussen en volgens het parket kan dat als seksuele agressie worden beschouwd.

"In de brief die ik van het parket kreeg, wordt gezegd dat er sprake was van seksuele agressie, en dus wordt mijn statuut van slachtoffer a minima erkend. Ik blijf er echter van overtuigd dat het om een poging tot verkrachting ging (...), maar men kan niet meer zeggen dat ik een fantaste ben", verklaarde Banon op Canal+.