Oostende betaalt 400.000 euro voor werk van Quinze

Het stadsbestuur van Oostende gaat een kunstwerk kopen van de Belgische conceptuele kunstenaar Arne Quinze. De stad betaalt 400.000 euro voor het werk, een installatie van 10 metalen rode platen.
Een installatie van Quinze in Bordeaux

Het kunstwerk krijgt normaal gezien een plaats op de Zeedijk, tussen het Kursaal en het Zeeliedenmonument. Er is evenwel nog discussie. De cultuurraad van Oostende zou liever het werk "Ik, James Ensor" van de Zwitserse kunstenaar Daniel Spoerri op die plaats zien. Dat werk heeft altijd op de Zeedijk gestaan, maar moest plaats ruimen toen men begon met de heraanleg.

Schepen van Cultuur Nancy Bourgoignie (SP.A) zegt dat het werk van Spoerri een andere plek krijgt op de Zeedijk. Een timing om het werk terug te plaatsen, is er voorlopig niet, de installatie van Quinze moet volgend jaar uitgevoerd worden.