Vijftigtal dieren ontsnapt uit privézoo in Ohio

In de Amerikaanse staat Ohio zijn tientallen dieren ontsnapt uit een dierenpark. De eigenaar van het park werd dood aangetroffen in zijn privézoo, het is onduidelijk wat hem het leven heeft gekost.

Een vijftigtal leeuwen, tijgers, kamelen, beren, wolven, jachtluipaarden en giraffen zijn op de vlucht geslagen. De politie van het stadje Zanesville is op jacht. Zo'n 25 dieren zijn al doodgeschoten, vooral wolven en beren.

Uit voorzorg blijven alle scholen in de buurt voorlopig dicht en de inwoners van het stadje wordt aangemaand om binnen te blijven. Een buurman zegt dat het om "grote en agressieve" dieren gaat.

De staat Ohio heeft bijna geen wettelijke restricties op het houden van exotische dieren. Wel meer mensen in de staat hebben dus een eigen dierentuin. Ohio is dan ook de staat met veruit het hoogste aantal gewonden en doden door ontsnapte wilde dieren.