Wim Verhoeven waarnemend hoofdredacteur bij HLN

Wim Verhoeven (42), de huidige chef nieuws, wordt vanaf 15 november waarnemend hoofdredacteur bij de krant Het Laatste Nieuws. Hij zal hoofdredacteur Paul Daenen bijstaan en vervangen bij diens afwezigheid.

Paul Daenen stopt begin 2013 als hoofdredacteur van Het Laatste Nieuws, een functie die hij al vijftien jaar uitoefent. Daarna gaat hij aan de slag bij moederbedrijf De Persgroep, waar hij onder meer de Nederlandse krant Algemeen Dagblad zal begeleiden.

"Volgend jaar verdeel ik mijn tijd tussen Vlaanderen en Nederland", zegt Daenen. "Tijdens mijn afwezigheid word ik vervangen door huidig chef nieuws Wim Verhoeven." Op termijn is het mogelijk dat Verhoeven fulltime hoofdredacteur wordt van de krant. "Dat zal in de toekomst een duobaan worden", stelt Daenen. "Als iedereen tevreden is, wordt de samenwerking met Verhoeven voortgezet."

Wim Verhoeven werkt sinds 1993 voor Het Laatste Nieuws. Het is nog niet duidelijk wie hem zal vervangen als chef nieuws.