Dochtertje van Sarkozy en Bruni heet Giulia

Het dochtertje van de Franse president Nicolas Sarkozy en Carla Bruni heet Giulia. Dat heeft Bruni vanavond bekendgemaakt op haar website. "Ik ben erg ontroerd door vele berichten en gelukswensen die ons toegezonden worden sinds de geboorte van ons kleine meisje Giulia", schrijft Bruni.
Nicolas Sarkozy en Carla Bruni (17 september 2011).

Sarkozy reageerde eerder op de dag al officieel op de geboorte van zijn dochter tijdens een bedrijfsbezoek. "Ik ben heel gelukkig, maar het is een privézaak", zei hij. Hij voegde eraan toe dat zijn echtgenote Carla Bruni en hun dochter "het erg goed stellen".

De Franse president bezocht vanmorgen zoals gepland een afvalverwerkingsbedrijf in het departement Mayenne, in het westen van Frankrijk. Hij kreeg er verschillende cadeaus, onder meer een boek voor zijn echtgenote, een slabbetje en een jonge eik om te planten. "Dit is erg vriendelijk", reageerde Sarkozy. "Ik denk dat alle aanwezige ouders hier onze diepe vreugde kunnen begrijpen. Een diepe vreugde, die ook erg privé is."

Hij zei toen ook dat zijn vrouw de naam van het meisje bekend zou maken. Dat deed Bruni vanavond. 

Sarkozy heeft al drie zonen, Bruni één

De Franse president Nicolas Sarkozy heeft al drie zonen uit zijn vorige twee huwelijken. Ook Carla Bruni heeft al een zoon.

Sarkozy heeft twee zonen uit zijn eerste huwelijk met Marie-Dominique Culioli, Pierre (°1985) en Jean (°1987). Jean kreeg in 2010 zelf al een zoon, wat van de president een opa maakte. In 1997 kreeg Sarkozy nog een zoon met zijn toenmalige vrouw Cécilia Ciganer-Albéniz.

Bruni kreeg in 2001 een zoon, Aurélien, met haar vroegere levensgezel Raphael Enthoven. Sarkozy en Bruni zijn sinds 2008 getrouwd.