Jongerenjury Gent bekroont Britse film "Weekend"

De jongerenjury van het Filmfestival van Gent heeft de Britse film "Weekend" bekroond met de Proximus Generation Explore Award. De jury had ook een speciale vermelding voor de Amerikaanse film "Jess+Moss".

"Weekend" gaat over een ontluikende romance tussen twee mannen. "Andrew Cullen en Chris New staan te acteren met een brandende intensiteit en intimiteit die de film ver boven het "hot issue" laat uitstijgen", vindt de jury.

""Weekend" dringt zijn boodschap niet op, maar is in de eerste plaats een volwaardig en gelaagd liefdesdrama dat weinigen onberoerd zal laten. Een levensechte schets die in gelijke mate grappig en aandoenlijk is en de vinger aan de pols houdt van hedendaagse thema's."

De film krijgt een distributiepremie van 5.000 euro en een mediacampagne ter waarde van 20.000 euro.

In het jongerenluik van het Filmfestival komen een 20-tal films aan bod van een nieuwe generatie filmmakers die een eigentijdse blik werpen op hoe jonge mensen vandaag denken en doen.