Ontvoerder eist verbod op Heinekenfilm

Een van de ontvoerders van biermagnaat Freddy Heineken wil een verbod op de film "De Heineken ontvoering". Willem Holleeder heeft een kort geding aangespannen tegen de film.

Holleeder denkt dat de film zijn reputatie ernstige schade zou kunnen berokkenen. Hij eist dat het personage Rem, waarin hij zich herkent, uit de film wordt gehaald. De crimineel is bang dat "De Heineken ontvoering" een verkeerd beeld geeft van de ontvoering van de biermagnaat Freddy Heineken.

In 1983 ontvoerden Holleeder en vier andere mannen Heineken. Ze hielden hem drie weken gegijzeld en eisten losgeld. De makers zeggen dat de film een mix van feiten en fictie is.

Ook de andere ontvoerders zijn van plan om eventueel een rechtszaak aan te spannen, als blijkt dat hun privacy geschonden wordt. Holleeder zat 11 jaar vast voor de ontvoering van Heineken. Momenteel zit hij een andere celstraf uit.