Studenten verkopen hun gezicht om schulden te betalen

Dat studeren in Groot-Brittannië een dure zaak is, bewijzen Ed Moyse en Ross Harper. Het duo zit na zijn studies aan Cambridge met een schuld opgezadeld van 57.000 euro. De twee besloten dan maar hun gezicht te verkopen.

Het systeem is heel eenvoudig: via de website BuyMyFace.co.uk kunnen bedrijven of organisaties een dag en een maand kiezen waarop ze hun logo willen zien verschijnen op de gezichten van Ed en Ross.

U mag wel niet talmen, want de kalender loopt al aardig vol. Bovendien loopt de prijs per dag op naarmate het initiatief meer en meer aandacht krijgt. Zo moet u momenteel voor pakweg 28 november al 96 euro ophoesten.

Ed en Ross willen met dit initiatief een antwoord bieden op de concurrentiële arbeidsmarkt in Groot-Brittannië. "De arbeidsmarkt voor schoolverlaters is ongelofelijk vijandig. Met dit initiatief willen we ze gewoon helemaal links laten liggen."

lees ook