Westlife zet er na 14 jaar een punt achter

De Ierse boysband Westlife zet na 14 jaar een punt achter zijn carrière. De groep brengt eind dit jaar nog een best of-album uit en gaat volgend jaar op afscheidstournee. Daarna gaan de leden "in vriendschap" uit elkaar.

"Westlife is zo veel meer geworden dan een groep. Het is een familie", luidt het in een mededeling. Maar nu kijken de groepsleden Mark Feehily, Kian Egan, Shane Filan en Nicky Byrne toch uit naar "nieuwe uitdagingen".

De groep is bekend van singles als "Swear it again" en "Flying without wings" en heeft wereldwijd meer dan 44 miljoen albums verkocht.

Op de website bedankt de groep de fans "die deze geweldige reis met ons gedeeld hebben en ook een deel van onze familie zijn". De groepsleden benadrukken dat ze als vrienden uit elkaar gaan.