"Geslaagd voor toelatingsexamen Leuven-Centraal"

Op het proces-Janssen heeft de openbare aanklager Patrick Boyen levenslang gevraagd voor de 40-jarige leraar uit Loksbergen. Janssen werd gisteren door de Tongerse assisenjury schuldig bevonden aan de ontvoering en de moord op Annick Van Uytsel, de moord op Kevin Paulus en de foltering, de verkrachting en de moord op Shana Appeltans.

De openbaar aanklager feliciteerde Janssen bij het begin van zijn strafvordering, omdat hij "geslaagd is voor het toelatingsexamen voor Leuven-Centraal".

De terbeschikkingstelling van de regering voor Janssen kon Boyen niet vorderen, ondanks het feit dat hij schuldig is aan foltering en verkrachting, en dus officieel een seksueel delinquent is. "Dat ligt me zwaar op het hart. Het was mijn bedoeling de terbeschikkingstelling te vragen, maar het kan niet, want de uitvoeringsbesluiten van de nieuwe wet van 2007 zijn er nog niet. Janssen kan dan naar Cassatie stappen, waardoor het proces kan worden overgedaan. Ik vind dat verschrikkelijk. En dat gun ik hem niet", aldus Boyen.

"Ik ga ervoor zorgen dat u tot uw laatste snik in de gevangenis blijft. Je bent een psychopaat. Je bent officieel een verkrachter, een folteraar en een seriemoordenaar. Ik ga niet langer over u praten, want dan voelt u zich nog belangrijker. Lach nog maar een beetje verder", zei Boyen.