David Guetta is de populairste dj ter wereld

De Fransman David Guetta is door de lezers van het Britse muziekblad DJ Magazine verkozen tot beste dj ter wereld. Ruim 600.000 danceliefhebbers brachten hun stem voor de DJ Mag Top 100, die geldt als de toonaangevende lijst voor de populariteit van dj’s.

Dat Guetta op 1 staat, werd afgelopen nacht bekendgemaakt in Nederland op het Amsterdam Dance Event. Het was voor het eerst dat de bekendmaking van de DJ Mag Top 100 niet plaatsvond in Londen, de thuisbasis van het organiserende maandblad DJ Magazine.

De voorbije 4 jaar werd de lijst aangevoerd door de Nederlander Armin Van Buuren (kleine foto), die noemt Guetta de terechte winnaar. ''Ik dacht vorig jaar al dat hij zou winnen. Hij heeft in 46 landen op nummer 1 gestaan", aldus Van Buuren. Nederland is trouwens erg goed vertegenwoordigd in de top 10 met ook Tiësto op 3 en Afrojack op 7.

Er staan ook 2 Belgen in de lijst. DJ Coone, die dit jaar zijn tweede album "The challenge" lanceerde, staat op 41. Het duo Dimitri Vegas & Like Mike, twee broers uit Willebroek, is binnengekomen op plaats 79. De twee remixten dit jaar onder meer nummers voor Jennifer Lopez, Benny Benassi en Sean Paul.

De DJ Mag top 100 wordt sinds 1997 elk jaar samengesteld en geldt als een wereldwijde graadmeter voor het succes van dj's. Deelnemers uit de hele wereld kunnen een lijst met hun 10 favoriete artiesten doorsturen. Dit jaar deed een recordaantal van 600.000 mensen mee.